4 λάθη στα προγνωστικά στοιχήματος που πρέπει να αποφύγετε

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς «γκουρού» στο στοίχημα για να ξέρει ότι για να παίξεις ένα επιτυχημένο κουπόνι στοιχήματος, θα πρέπει να έχεις πρώτα συμβουλευτεί και κάποια προγνωστικά στοιχήματος για να έχεις αρκετά καλές πιθανότητες νίκες. Τα προγνωστικά είναι το κλειδί για την επιτυχία στο στοίχημα και θα πρέπει όχι μόνο να τα αναζητά ο κάθε παίκτης, αλλά και να ξέρει πώς να τα αξιοποιήσει προκειμένου να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του.

Παρά το γεγονός λοιπόν ότι όλα τα παραπάνω είναι λογικά και σχετικά γνωστά, πολλοί παίκτες κάνουν κάποια βασικά λάθη όσον αφορά τα προγνωστικά και ιδιαίτερα φυσικά οι νέοι παίκτες. Ποια είναι όμως αυτά τα λάθη και πως θα τα αποφύγετε; Ας δούμε κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε για να ΜΗΝ τα κάνετε.

Λάθος 1: Έλλειψη έρευνας

Το πρώτο αλλά και μεγαλύτερο λάθος που κάνει κάποιος νέος παίκτης είναι να εμπιστευτεί κυριολεκτικά την πρώτη πηγή που θα του συστήσει κάποιος ή θα του προτείνει το Google. Εννοείται ότι δεν υπάρχει πηγή προγνωστικών που να μην λέει ότι είναι η καλύτερη και με το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας, ΠΑΝΤΑ όμως θα πρέπει να ελέγχετε αυτές τις δηλώσεις και να δείτε αν ισχύουν συγκρίνοντας παλιότερα προγνωστικά της πηγής με τα αποτελέσματα τους. Μην καταπίνετε αμάσητες τις συμβουλές ή τα διαφημιστικά μηνύματα των πηγών, πάντα να κάνετε έρευνα και να αξιοποιείτε τη γνώση και τη λογική σας. Αφιερώστε αρκετό χρόνο όταν ψάχνετε για προγνωστικά στοιχήματος και στοιχηματικές εταιρείες έτσι ώστε να μπορείτε να κάνετε σίγουρες αποφάσεις όταν έρθει η ώρα να κάνετε την επένδυσή σας.

Λάθος 2: Τυφλή εμπιστοσύνη σε μία πηγή

Ακόμη όμως και αν κάνετε καλή έρευνα και βρείτε μία καλή πηγή την οποία και κρίνατε ότι είναι αρκετά αξιόπιστη, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι πρέπει να την εμπιστεύεστε τυφλά. Τι θέλουμε να πούμε με αυτό;  Εννοείται ότι θα πρέπει να δίνετε μεγάλη σημασία στις προβλέψεις της, αφού την έχετε αξιολογήσει σαν αξιόπιστη άλλωστε, αλλά πάντα είναι καλό να κάνετε και μία διασταύρωση με άλλες πηγές, δηλαδή να δείτε τι λένε και άλλα sites για ένα ματς που σας ενδιαφέρει. Αν υπάρχει μεγάλη ποικιλία απόψεων, καλό θα ήταν να ξανασκεφτείτε αυτό το ματς, ίσως και να μην αξίζει να το παίξετε.

Λάθος 3: Απογοήτευση μετά από μερικές αποτυχίες

Ένα πράγμα που δεν καταλαβαίνουν πολλές φορές οι καινούργιοι παίκτες είναι το γεγονός ότι οι tipsters και οι «γκουρού» δεν είναι κάποιου είδους υπερήρωες ή μάγοι που μπορούν να δουν το μέλλον. Στην ουσία κάνουν και αυτοί μαντεψιές οι οποίες αν και είναι προϊόντα πολλών διεργασιών και σκέψης, σε καμία περίπτωση δεν είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα επαληθευθούν. Σε κάθε ματς υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες κι έτσι δεν είναι σπάνιο ένα φαβορί να γνωρίσει την ήττα από ένα μεγάλο αουτσάιντερ, αυτό δε σημαίνει ότι ο tipster ή οποιαδήποτε άλλη πηγή δεν ξέρει τι λέει. Οι απώλειες ακόμη και των πιο σίγουρων ματς είναι μέρος του στοιχήματος. Κανείς δεν μπορεί να πέφτει 100% μέσα στις προβλέψεις του. Εννοείται ότι αν μία πηγή κάνει μία αλυσίδα λαθών, μάλλον δεν πρέπει πια να την εμπιστεύεστε αλλά αν έχετε κάνει καλή έρευνα, αυτό μάλλον δεν θα συμβεί.

Λάθος 4: Υπερβολική πίστη στα προγνωστικά και παράλογα στοιχήματα

Τέλος, ένα σημαντικό λάθος που κάνουν οι νέοι παίκτες είναι να πιστεύουν πολύ σε ορισμένα προγνωστικά και να κάνουν μεγάλα στοιχήματα, τα οποία και δεν θα έκαναν υπό άλλες συνθήκες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες χρημάτων και άλλα προβλήματα, καλό είναι λοιπόν να μην παρασύρεστε και πάντα να τηρείτε τα όρια πονταρίσματος που θα πρέπει να έχετε θέσει στον εαυτό σας. Να θυμάστε πάντα ότι δεν υπάρχει ποτέ σίγουρο αποτέλεσμα ή στοίχημα, οπότε πάντα να προσέχετε και να «κρατάτε και μία πισινή» στις φαινομενικά πολύ σίγουρες προβλέψεις, αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να μην γίνει πρόβλημα το χόμπι σας. Σε κάθε περίπτωση να ξέρετε ότι σε περίπτωση παράλογου στοιχήματος, η κύρια ευθύνη θα είναι σε σας και όχι στην πηγή του προγνωστικού.