Η παγκόσμια αγορά αθλητικών γίνεται κάθε μέρα και πιο δημοφιλής

Στην πράξη, είναι ένας από τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους τομείς παγκοσμίως, με αποτέλεσμα να οδηγεί σε καταπληκτικές ευκαιρίες στα αθλητικά στοιχήματα. Σε αυτό το άρθρο, που αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου, θα δούμε τι γίνεται με την παγκόσμια αγορά αθλητικών στοιχημάτων.

Τι θα γίνει με τις αγορές αθλητικών στοιχημάτων σε άλλες περιοχές, πέρα των δύο μεγαλύτερων (ΗΠΑ, Ασία);

Τα αθλητικά στοιχήματα καλύπτουν τώρα που μιλάμε πάνω από το 40% των παγκόσμιων εσόδων από το σύνολο των τυχερών παιχνιδιών σε όλο τον κόσμο. Επίσης αφορούν το μεγαλύτερο μέρος από όλες τις άλλες μορφές παιχνιδιών ( από αυτό των λαχειοφόρων αγορών, των καζίνο, των παιχνιδιών πόκερ και άλλων παρόμοιων).

Ενώ όλοι προσέχουν μόνο τις αγορές στις ΗΠΑ και στην Ασία, τα αθλητικά στοιχήματα εξακολουθούν να γιγαντώνονται και σε άλλες περιοχές του κόσμου. Παρόλο που η ανάπτυξη μπορεί να φαίνεται ήπια και χαμηλή στην Αυστραλία και στην Ευρώπη, αυτό συμβαίνει κυρίως διότι στις περιοχές αυτές τα στοιχήματα έχουν μια ιστορία πολλών χρόνων. Ωστόσο, τα αθλητικά στοιχήματα εξακολουθούν να μεγαλώνουν με σταθερή αύξηση στις αυτές τις περιοχές.

Η Αφρική και η Λατινική Αμερική αν αποτελούν ένα μεγάλο τμήμα της παγκόσμιας αγοράς δεν έχουν την ανάλογη αύξηση κυρίως λόγω ευρύτερων μακροοικονομικών παραγόντων που επηρεάζουν το ΑΕΠ και μικρής πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Ποια είναι τα πιο γνωστά αθλητικά στοιχήματα σε όλο τον κόσμο;

Το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη αποτελεί το νούμερο εν λόγω στοιχημάτων σε στοιχηματικές εταιρίες online, και δεύτερο έρχεται αμερικανικό ποδόσφαιρο. Τα άλλα 3 μεγάλα πρωταθλήματα της Βόρειας Αμερικής (MLB, NBA, NHL) ακολουθούν όσον αφορά τον όγκο στοιχημάτων.

Οι ιπποδρομίες, παρόλο που πολλοί τις υποτιμούν, εξακολουθούν να λαμβάνουν τεράστια έσοδα από στοιχήματα στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γαλλία, στην Αυστραλία και στη Νότια Αφρική.

Για πες μου πως τα πάει η παγκόσμια αγορά αθλητικών στοιχημάτων online?

Η πιο μεγάλη αναπτυσσόμενη αθλητική αγορά που έχει το μεγαλύτερο όγκο στοιχημάτων είναι οι στοιχηματικές ιστοσελίδες online και τα esports. Για όσους δεν γνωρίζουν τα τελευταία, αυτά αφορούν διαγωνισμούς ηλεκτρονικών παιχνιδιών για πολλούς παίκτες, με συμμετοχή επαγγελματιών παικτών. Το 2017, τα eSports έφτασαν έσοδα που άγγιξαν τα 650 εκατομμύρια δολάρια θα φτάσουν το 2020 τα 1,5 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων της αγοράς Technavio, η αυξημένη δημοτικότητα των esports ωθεί τους bookmakers ν συμπεριλάβουν και άλλα αθλήματα όπως το γκολφ, το τένις και το ράγκμπι. Αυτός ο αυξανόμενος όγκος στοιχημάτων οδηγεί στην παραγωγή κι άλλων εσόδων σε ολόκληρο τον κλάδο των αθλητικών στοιχημάτων. Καθώς το esports και οι στοιχηματικές εταιρίες online αποτελούν μια φοβερά αναπτυσσόμενη βιομηχανία θα αυξηθούν οι επενδύσεις σε αυτή ώστε να δημιουργηθεί μία ακόμα πιο διαδεδομένη αγορά αθλητικών στοιχημάτων.

Άρα ποιο είναι το μέλλον των στοιχημάτων σε αθλήματα?

Όλες οι νέες έρευνες αγοράς δείχνουν ότι πίσω από τη συνεχή δημοφιλία των αθλητικών στοιχημάτων κρύβεται η σημερινή ιντερνετική επανάσταση. Ο μαζικός αριθμός των στοιχημάτων σε αθλήματα οφείλεται ξεκάθαρα σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη του διαδικτύου παγκοσμίως και ως συνέπεια στην ακολουθούμενη επένδυση των στοιχηματικών εταιριών online σε αυτά, ως απόκριση στη ζήτηση για online αθλητικά στοιχήματα. Δεν ήταν ποτέ πιο άμεσο ο καθένας ανεξάρτητα από το που μένει στον κόσμο να συνδεθεί στο ίντερνετ και, στη συνέχεια, να ξεκινήσει να ποντάρει σε αθλητικά στοιχήματα.

Η τεχνολογία έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε, τον τρόπο που παίζουμε στοίχημα ακόμα και τον τρόπο που επιλέγουμε να ζήσουμε. Έχει επίσης αλλάξει και τον τρόπο που στοιχηματίζουμε στον αθλητισμό. Δεν μπορούμε να ξέρουμε με βεβαιότητα για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα όσον αφορά την ιντερνετική επανάσταση, αλλά είναι βέβαιο ότι όσον αφορά τα αθλητικά στοιχήματα μόνο μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά μπορούν να γίνουν.